Hjem

Abelpriskunngjøring på Akademiet

Onsdag 23. mars kl 12.00 er det klart for Abelpriskunngjøring på Det Norske Videnskaps-Akademi. Det er Akademiets preses Øyvind Østerud (bildet) som kommer med den offisielle kunngjøringen om hvem som tildeles Abelprisen for 2011.

Kunngjøringen skjer knappe to timer etter at Akademiets styre har fattet den formelle beslutningen om tildelingen som baserer seg på innstillingen fra den internasjonale Abelkomiteen.

Etter kunngjøringen vil Abelkomiteens leder, Ragni Piene, begrunne tildelingen. Deretter vil Timothy Gowers fra University of Cambridge gi en populærvitenskapelig presentasjon av prisvinnerens arbeid. Gowers er en meget anerkjent britisk matematiker som blant annet har mottatt den høythengende Fields-medaljen.

Etter denne presentasjonen vil vi forhåpentlig kunne få prisvinnerens umiddelbare kommentarer på at han er årets Abelprisvinner.

Fra kl 11.30 inviterer Akademiet til en mottakelse med lett servering i Gobelinsalen. 

I 2011 er det niende gang Abelprisen deles ut. Prisseremonien vil finne sted i Gamle Logen i Oslo tirsdag 24. mai. Hans Majestet Kong Harald vil overrekke prisen som er på 6 millioner kroner.

Hele priskunngjøringen filmes og vises som live web cast på www.abelprisen.no

 

Det Norske Videnskaps-Akademi
Drammensveien 78
N-0271 Oslo
Telefon: +47 22 84 15 00
E-post: post@dnva.no
 
Nettredaktør: Anne-Marie Astad
Design og teknisk løsning: Ravn Webveveriet AS
 
The Norwegian Academy of Science and Letters
Drammensveien 78
N-0271 Oslo, Norway
Telephone: + 47 22 84 15 00
E-mail: post@dnva.no
Web editor: Anne-Marie Astad
Design and technical solutions: Ravn Webveveriet AS