Hjem

Hva bør vi vite om Bitcoin?

Formiddagsmøter

Sted: Det Norske Videnskaps-Akademi, Drammensveien 78, Oslo

13. november 2017 kl 12:00

Torbjørn Bull Jenssen: Hva bør vi vite om Bitcoin?

Bitcoin, den digitale valutaen som startet på en epostliste for kryptografiinteresserte for ni år siden, har den siste tiden havnet på toppen av manges agenda. Prisen har skutt i været og det er millioner av brukere verden over som har penger i denne nye valutaen. Er dette bedrag, luftslott og pyramidespill, slik mange hevder, eller er det et nytt banebrytende pengesystem, som vil endre verden for alltid? Og hva med den underliggende teknologien, blokkjede? 
For å svare på disse og andre spørsmål knyttet til Bitcoin og kryptovaluta, må man først kunne svare på de mer fundamentale spørsmålene: Hva, hvordan, hvorfor. I foredraget vil Torbjørn derfor gå gjennom hva Bitcoin er, hvordan det fungerer og hvorfor Biticoin har verdi. I tillegg vil han drøfte hvordan bitcoin, valutaen, henger sammen med Bitcoin, nettverket og teknologien, og hvordan oppgraderinger og endringer av systemet vedtas. 
 
Torbjørn Bull Jenssen er seniorøkonom i analyseselskapet Menon Economics. Han er utdannet samfunnsøkonom ved Universitet i Oslo, hvor han skrev masteroppgave om Bitcoin.
Det Norske Videnskaps-Akademi
Drammensveien 78
N-0271 Oslo
Telefon: +47 22 84 15 00
E-post: post@dnva.no
 
Nettredaktør: Anne-Marie Astad
Design og teknisk løsning: Ravn Webveveriet AS
 
The Norwegian Academy of Science and Letters
Drammensveien 78
N-0271 Oslo, Norway
Telephone: + 47 22 84 15 00
E-mail: post@dnva.no
Web editor: Anne-Marie Astad
Design and technical solutions: Ravn Webveveriet AS