Hjem

Tar farvel med Akademiet etter 30 år!

Jørn Sveinung Carlsson har bestemt seg for å slutte i Akademiet etter å ha levert mat og drikke til hundrevis av takknemlige gjester i nærmere 30 år.

Obligatorisk!

Nå vil ikke ryggen mer, sier han og da slutter jeg mens leken ennå er god. Det ble mange og gode ord til Akademiets restauratør fra de som han har jobbet med den tiden han har vært her. Det er mange som har nytt godt av hans unike talent for kombinasjonen av god mat og drikke og logistikk.

Dette sier nåværende generalsekretær, Øystein Hov, om ham i sin tale:

"Det er sikkert flere enn meg som av og til lurer på om vi kommer mest for å høre foredraget, eller om det er bordsetet etterpå som trekker. Det er vel en kombinasjon.

I et godt bordsete ligger det en bekreftelse på at vi blir sett, at vi er til. Forutsetningen for et godt bordsete er en trygg, forutsigelig ramme og vel tillaget mat. 

Denne trygge, forutsigelige rammen, og den vel tillagete maten, har vært Jørns ansvar her i Akademiet i en mannsalder. 

Jørns varemerke har vært en strålende evne til å stå for god mat, hyggelig servering, stil, skikk og bruk, god takt og tone, ordentlig behandling av gjester og ansatte. Et ord eller et vink fra Jørn har gitt trygghet for at alt er klart og i trygge hender. Veldig beskjeden på egne vegne, men tydelig til stede i dine handlinger.

Gjennom disse årene har du gjennom din virksomhet vært en svært viktig del av Akademiet og av trivselen og fellesskapet som rår her. 

Dette takker vi deg for i dag. Tusen takk for din evne til å få oss til å føle oss velkomne, og takk for din evne til å sørge for at vi går herifra mette og fornøyde. Det er ikke tradisjon for å henge opp bilder av de ansvarlige for driften i denne enden av Akademihuset, bare det som foregår over på foredragssalsiden. Men det er sikkert flere enn meg som lurer på om vi ikke burde forandre litt på dette.

Mens vi lurer på det, så vil jeg i alle fall overrekke deg denne blomsterbuketten, med takk for det du har betydd for Akademiet og dets medlemmer og andre gjester i så mange år."

Obligatorisk!

Obligatorisk!Obligatorisk!
Det Norske Videnskaps-Akademi
Drammensveien 78
N-0271 Oslo
Telefon: +47 22 84 15 00
E-post: post@dnva.no
 
Nettredaktør: Anne-Marie Astad
Design og teknisk løsning: Ravn Webveveriet AS
 
The Norwegian Academy of Science and Letters
Drammensveien 78
N-0271 Oslo, Norway
Telephone: + 47 22 84 15 00
E-mail: post@dnva.no
Web editor: Anne-Marie Astad
Design and technical solutions: Ravn Webveveriet AS