Hjem

Hvem vinner Abelprisen 2019?

Abelprisvinneren kunngjøres 19. mars i Akademiet

Den 19. mars klokken 12.00 blir det klart hvem som får Abelprisen for 2019. Prisen er oppkalt etter den norske matematikeren Niels Henrik Abel og er på seks millioner kroner. Kunngjøringen overføres direkte.

Under arrangementet i Akademiet er det preses Hans Petter Graver som kunngjør hvem som får prisen, og Abelkomitéleder Hans Munthe-Kaas presenterer prisvinneren(e).

Den britiske fysikeren Jim Al-Khalili, kjent fra radioprogrammet og podkasten "The Life Scientific" (BBC), er programleder. 

Al-Khalili står også for den populærvitenskaplige presentasjonen av prisvinneren(es) arbeide, og han skal gi oss et dypere innblikk i det vitenskapelige arbeidet. 

Kunngjøringen holdes i Kavlisalen, og du er velkommen til begivenheten. Meld deg på nå ved å klikke her. Dørene åpner klokken 11:30, og selve kunngjøringen vil vare i omtrent 40 minutter. 

Samlet for å se årets Abelprisvinner.

(Foto: NTB/Scanpix)

Klokken 12.00 starter sendingen som strømmes direkte til hele verden. Har du ikke muligheten selv til å møte opp, kan du se kunngjøringen live, på www.abelprisen.no. 

Samles flere steder 

Det er også arrangementer her: 

Flere universitetet oppgir de strømmer arrangementet:

  • NTNU
  • UiB
  • UiT
Universitetsbiblioteket Georg Sverdups hus pyntet til Abelprisen.Universitetsbiblioteket Georg Sverdups hus pyntet til Abelprisen.(foto: UiO)

Diskusjon om prisen på UiO

Klokken 18:00 arrangerer Realfagbiblioteket AfterMath. UiO inviterer til faglig sofaprat fra scenen på biblioteket. I sofaen sitter Torkild Jemterud som er journalist i NRK, og kjent fra Abels Tårn. Med ham i sofaen sitter flere matematikere. 

"Uansett om du er matematiker, matematikkentusiast eller bare nysgjerrig på årets vinner av Abelprisen er du hjertelig velkommen til arrangementet After Math med matematisk sofaprat."

Se kunngjøringen direkte

Kl. 12, Tirsdag 19. mars

Gå til Livestream

Det Norske Videnskaps-Akademi
Drammensveien 78
N-0271 Oslo
Telefon: +47 22 84 15 00
E-post: post@dnva.no
 
Nettredaktør: Anne-Marie Astad
Design og teknisk løsning: Ravn Webveveriet AS
 
The Norwegian Academy of Science and Letters
Drammensveien 78
N-0271 Oslo, Norway
Telephone: + 47 22 84 15 00
E-mail: post@dnva.no
Web editor: Anne-Marie Astad
Design and technical solutions: Ravn Webveveriet AS