Hjem

Samtidig Kavlipris-kunngjøring i Oslo og New York

28. mai kl 15.00 norsk tid kunngjøres navnene på de første Kavlipris-vinnerne i Oslo og New York samtidig. Det er preses Ole Didrik Lærum som da går på talerstolen for å kunngjøre hvem som tildeles Kavliprisen i astrofysikk, neurovitenskap og nanovitenskap. Priskunngjøringen overføres til New York der priskunngjøringen inngår i åpningen av World Science Festival. Fred Kavli og Akademiets generalsekretær Reidun Sirevåg vil være til stede på Columbia University hvor priskunngjøringen overføres direkte fra Oslo.

Ole Didrik Lærum, preses i Det Norske Videnskaps-Akademi, kunngjør hvem som tildeles de første Kavliprisene. (Foto: Knut Falch/Scanpix)Ole Didrik Lærum, preses i Det Norske Videnskaps-Akademi, kunngjør hvem som tildeles de første Kavliprisene. (Foto: Knut Falch/Scanpix)

Et samarbeid mellom Det Norske Videnskaps-Akademi, Kavli Foundation og World Science Festival har gjort det mulig å få til en samtidig kunngjøring i Oslo og New York.

Den komplette pressemeldingen følger som vedlegg til denne saken.

9. september skal HKH Kronprins Haakon overrekke Kavliprisene under en høytidelig seremoni i Oslo Konserthus.

I tilknytning til prisseremonien arrageres det en rekke fagsymposier og andre arrangementer i Oslo. 11. september blir det også heldagsprogrammer i Trondheim og Stavanger/Sandnes. I Trondheim er NTNU hovedarrangør og i Stavanger/Sandnes er det Universitet og Vitenfabrikken som  er ansvarlig for programmet.

Det Norske Videnskaps-Akademi
Drammensveien 78
N-0271 Oslo
Telefon: +47 22 84 15 00
E-post: post@dnva.no
 
Nettredaktør: Anne-Marie Astad
Design og teknisk løsning: Ravn Webveveriet AS
 
The Norwegian Academy of Science and Letters
Drammensveien 78
N-0271 Oslo, Norway
Telephone: + 47 22 84 15 00
E-mail: post@dnva.no
Web editor: Anne-Marie Astad
Design and technical solutions: Ravn Webveveriet AS