Hjem

Vant Abelkonkurransen for andre gang

For andre år på rad var det Andreas Alberg (15) som ble vinneren av Abelkonkurransen.

-Laginnsatsen var veldig god i år, det var jo bare to poeng som skilte oss tre i toppen. Resultatet er noe av det sterkeste i finalen noen sinne, nå har jeg tror på at vi skal greie å hevde oss i OL, sier Andreas Alberg, her avbildet sammen med Erik Miungjun Ma som kom på andreplass og Thomas Thrane (tredjeplass), begge fra Trondheim katedralskole. (Foto: Matematikksenteret)-Laginnsatsen var veldig god i år, sier Andreas Alberg, her avbildet sammen med Erik Miungjun Ma som kom på andreplass og Thomas Thrane (tredjeplass), begge fra Trondheim katedralskole. (Foto: Matematikksenteret)

 

I fjor vant Alberg som ungdomsskoleelev, noe som er uvanlig ettersom konkurransen først og fremst er for elever i videregående skole. Nå går mattetalentet første året på Oslo katedralskole.

Statsekretær Rikke Høistad Sjøberg fra Kunnskapsdepartementet delte ut førstepremien.

-Vi må løfte fram realfagstalentene, og Abelkonkurransen er en flott arena for det, uttalte hun.

Premien er på 15.000 kr. I tillegg får vinneren muligheten til å representere Norge i den internasjonale matematikkolympiaden i Bath, England, 15.-22. juli. Abelkonkurransen sponses av PGS, og alle finalistene blir invitert til å besøke selskapets hovedkontor i oslo i forbindelse med Abelprisutdelingen i mai.

-Abelkonkuransen er en viktig arena hvor vi kan feire og synliggjøre dyktige talenter i matematikk. De har evnen til å tenke abstrakt, evnen til å se sammenhenger og evnen til å få innsikt i komplekse problemer. Disse talentene er framtida, og har et svært godt utgangspunkt til å bidra med kunnskap for en bedre verden, sier Einar Rønquist, leder ved institutt for matematiske fag, NTNU.

Det Norske Videnskaps-Akademi
Drammensveien 78
N-0271 Oslo
Telefon: +47 22 84 15 00
E-post: post@dnva.no
 
Nettredaktør: Anne-Marie Astad
Design og teknisk løsning: Ravn Webveveriet AS
 
The Norwegian Academy of Science and Letters
Drammensveien 78
N-0271 Oslo, Norway
Telephone: + 47 22 84 15 00
E-mail: post@dnva.no
Web editor: Anne-Marie Astad
Design and technical solutions: Ravn Webveveriet AS