Hjem

Akademiets lærerpris til Ellen Egeland Flø

Det Norske Videnskaps-Akademis Lærerpris for 2019 tildeles Ellen Egeland Flø ved Mailand videregående skole i Lørenskog. Prisen er på 50.000 kroner, og blir overrakt av kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner på Akademiets årsmøte 3. mai. 

Obligatorisk!Ellen Egeland Flø

Ellen Egeland Flø er en lærer med bakgrunn som sivilingeniør med fordypning i matematikk og fysikk. Dette gjør at hun er oppdatert med helt ny forskning og teknologiutvikling, noe hun bringer med seg inn som lektor i skolen. 


- Hun er en helt eksepsjonell realfagslærer som deler fritt av sine metoder, langt utenfor fagets og skolens grenser. Hun bidrar til å avmystifisere fysikk og teknologi, både for lærere og elever. Hennes kreative måte å jobbe på kommer alle elever til gode, sier Svein Sjøberg, leder av priskomiteen.

En ekte ildsjel
Han legger også til at den ferske prisvinneren er god på å skape nettverk og relasjoner, slik at kunnskaper og erfaringer kan deles og komme stadig flere elever og kolleger til gode.

- Hun er ildsjel for inkluderende undervisning, både for de svake og de med spesiell begavelse og nysgjerrighet,

I nominasjonen til prisen, signert av blant annet lærere, foreldre, og elever, beskrives Ellen Egeland Flø som en meget engasjert, dyktig og utviklingsorientert lærer.
- Mange kolleger, elever, ledelsen og samarbeidspartnere beskriver henne som en ildsjel, som bruker langt mer av sin tid enn noen kunne forvente. Dette skoleåret jobber hun 50 % som lærer og 50 % som prosjektleder for forskningsprosjektet GT-make i samarbeid med bl.a. institutt for pedagogikk ved UiO, heter det i nominasjonen.

Obligatorisk!

Ellen Egeland Flø med sine elever på Mailand videregående skole
Foto: Mailand vgs 

Om Lærerprisen
Det Norske Videnskaps-Akademis lærerpris ble opprettet til minne om Daniel Føllesdal (1869 -1923), kona Bertha (1871-1937) og seks av deres barn som også var lærere. Prisen på 50.000 kroner deles ut annethvert år, første gang var i 2009.

Tidligere prisvinnere:
• 2017: Terje Pedersen, Linn-Merethe Kibsgård Godfrey og Anne-Marit Selstø Rathke
• 2015: Jørn Hjulstad
• 2013: Annette Iversen Aarflot
• 2011: Atle Oanes
• 2009: Jostein Walle

Det Norske Videnskaps-Akademi
Drammensveien 78
N-0271 Oslo
Telefon: +47 22 84 15 00
E-post: post@dnva.no
 
Nettredaktør: Anne-Marie Astad
Design og teknisk løsning: Ravn Webveveriet AS
 
The Norwegian Academy of Science and Letters
Drammensveien 78
N-0271 Oslo, Norway
Telephone: + 47 22 84 15 00
E-mail: post@dnva.no
Web editor: Anne-Marie Astad
Design and technical solutions: Ravn Webveveriet AS