Kavliprisen 2010 tar form

Programmet for Kavliprisen 2010 i september begynner å ta form. Prisutdelingen finner sted 7. september i Oslo konserthus, men feiringen starter allerede dagen i forveien med populærvitenskapelige forelesninger og symposier. Kavlifeiringen vil fortsette ut uken med forskjellige evenementer i både Oslo, Trondheim og Tromsø. 

Alle symposieforelsningene i Astrofysikk, Nanovitenskap og Neurovitenskap den 6. september er bekreftet, og vil bli holdt av ledende forskere innenfor de tre feltene.

Bilde
John P. Holdren og og Ernst Ludwig Winnacker
John P. Holdren og Ernst Ludwig Winnacker

Det Norske Videnskaps-Akademi har i samarbeid med Kavli foundation opprettet Kavli Prize Science Forum, ett nytt forum for forskningsdebatt. Kavli Prize Science Forum vil finne sted 7. september. John P. Holdren, Barack Obamas forskningsrådgiver, og Ernst Ludwig Winnacker, den første generalsektæren i Det Europeiske forskningsrådet vil være hovedtalere og paneldebattanter.

 


Den kjente forfatteren Bill Bryson kommer også til Oslo, og vil holde to populærvitenskapelige foredrag basert på sin prisbelønte bok " En kort historie om nesten alt". 

Programmet vil bli oppdatert regelmessig.

Klikk her for å se programmet