Kavliprisseremoni i Oslo konserthus

Kong Harald overrekker Kavliprisen til de åtte prisvinnerne innen astrofysikk, nanovitenskap og nevrovitenskap i Oslo konserthus tirsdag 7. september kl 14.00. Prisseremonien vil bli ledet av tidligere kulturminister Åse Kleveland og den amerikanske skuespilleren Alan Alda, i samspill med flere musikalske bidrag. Forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland er vert for regjeringens bankett i Oslo rådhus samme kveld.

Bilde
Åse Kleveland og Alan Alda
Åse Kleveland og Alan Alda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Festforestillingen starter klokken 14.00, (gjester må møte opp senest 13.45) og hele seremonien vil bli filmet.

Komitelederne i de tre fagfeltene vil gi en introduksjon av vinnerne. Oddbjørn Engvold for astrofysikk, Arne Skjeltorp for nanovitenskap og Jon Storm-Mathisen for nevroteknologi.

Kavliprisen i astrofysikk gis til Jerry Nelson, Ray Wilson  og Roger Angel "for deres avgjørende bidrag til utviklingen av kjempeteleskoper".

Kavliprisen i nanovitenskap gis til Donald M. Eigler og Nadrian Seeman "for deres utvikling av enestående metoder for å kontrollere materiale på nanoskala".

Kavliprisen i nevrovitenskap gis til Thomas Südhof, Richard Scheller og James Rothman "for deres arbeid med å påvise det nøyaktige molekylære grunnlaget for overføring av signaler mellom nervecellene i hjernen."

Festforestillingen
Festforestillingen i Oslo Konserthus til ære for Kavliprisvinnerne inkluderer et bredt spekter av musikalske innslag.

Bilde
Obligatorisk!

Oslo Camerata er et orkester som kjennetegnes ved en energisk og frisk spillestil kombinert med høyt teknisk og musikalsk nivå.

Silvia Moi
er en norsk sopran, og opptrådte tidlig i sin karriere på flere internasjonale opera- og konsertscener. Hun har opptrådt som solist med alle de store norske symfoniorkestrene, og i 2007 fikk hun StatoilHydros prestisjetunge stipendet for klassiske musikere. Hun er for tiden ansatt ved Den Norske Opera & Ballett.

Didrik Solli-Tangen er en norsk tenor, og representerte Norge i Eurovision Song Contest i 2010. Han har markert seg som operasanger både i Norge og i USA, og er i dag heltidsstudent ved anerkjente Barratt Due musikkinstitutt i Oslo, samtidig som han holder konserter rundt om i landet.

Kerson Leong er en 13 år gammel fiolinist som allerede har vunnet hovedprisen i Det Kanadiske Musikkonkurransen fire år på rad, der han hver gang oppnådde høyeste karakter uavhengig av aldersgrupper eller instrument. Han vant også juniorprisen i den prestisjetunge Menuhin konkurransen i 2010.

Trond Sagbakken  er en 13 år gammel trompetist. Han vant i 2009 1. pris i sin klasse i Ungdommens Musikkmesterskap.