Videnskaps-Salong på Akademiet 14. mai

Leksikon: Helt sant, helt utdatert!

Med all verdens kunnskap tilgjengelig på nett - trenger vi virkelig et leksikon? Og hvordan er det å skrive noe som skal være helt sant, men snart er utdatert og må revideres av nye forfattere? Øivind Andersen (bildet), generalsekretær i Det Norske Videnskaps-Akademi, ansvarlig redaktør i snl.no, Anne Marit Godal, og Helge Jordheim, professor ved Institutt for kulturstudier og orientalske språk diskuterer leksikonets framtid og dilemmaer på Akademiet 14. mai kl. 18.30. Gratis adgang, åpent for alle!

Ingen ting er så utdatert som et leksikon. Fortidas sannheter kan fort bli nåtidas flaue vitser. Hvordan skrive et leksikon for evigheten med vissheten om at det snart er utdatert?

Bilde
Anne Marit Godal er hovedredaktør i Store Norske Leksikon (snl.no). Foto: Eirik Furu Baardsen
Anne Marit Godal er hovedredaktør i Store Norske Leksikon (snl.no). Foto: Eirik Furu Baardsen

Videnskaps-Akademiet var i 2010 med, sammen med NFF, Fritt Ord, Sparebankstiftelsen DNBNOR og universitetene, på å starte Store norske leksikon på nett, snl.no.

Generalsekretær i Det Norske Videnskaps-Akademi og professor i klassiske fag, Øivind Andersen vil diskutere leksikonets framtid og dilemmaer med hovedredaktør i snl.no, Anne Marit Godal, og Helge Jordheim, professor ved Institutt for kulturstudier og orientalske språk og medredaktør for boka «All verdens kunnskap. Leksikon gjennom to tusen år».

Videnskaps-Salong er blitt til i samarbeid mellom NFF og Det Norske Videnskaps-Akademi.