Nye tillitsvalgte i Akademiet

Kenneth Ruud og Gunn Elisabeth Birkelund ble valgt til visepreses og klasseleder for henholdsvis MatNat-klassen og HumSam-klassen. Dessuten ble det valgt nye nestledere, sekretærer og styremedlemmer under medlemsmøtet 12.september.

 

Bilde
Valgmøte 120919
Valgmøte 12. september. Foto: DNVA.

Følgende personer ble valgt:

  • Kenneth Ruud, Senter for teoretisk og beregningsbasert kjemi, Universitetet i Tromsø, ble valgt til visepreses og klasseleder for MatNat-klassen.
  •  Gunn Elisabeth Birkelund, Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi, Universitetet i Oslo ble valgt til visepreses og klasseleder for HumSam-klassen ved akklamsasjon. 
  • Reidun Aalen, Institutt for biovitenskap, Universitetet i Oslo, ble valgt til nestleder for MatNat-klassen.Terje Lohndal, Institutt for språk og litteratur, NTNU, ble valgt til nestleder for HumSam-klassen.
  • Susanne Viefers, Fysisk institutt, Universitetet i Oslo ble valgt til sekretær for MatNat-klassen, 
  • Hilde Sandvik, Institutt for arkeologi, konservering og historie, Universitetet i Oslo ble valgt til sekretær for HumSam-klassen og varamedlem til styret, ved akklamasjon. 
  • Som de øvrige tre styremedlemmer ble valgt Helge Holden, Institutt for matematiske fag, NTNU, Unni Olsbye, Kjemisk institutt, Universitetet i Oslo og Tore Rem, Institutt for litteratur, områdestudier og europeiske språk, Universitetet i Oslo
  • Hugo Lundhaug, Det teologiske fakultet, Universitetet i Oslo, Sunniva Siem, Fysisk institutt, Universitetet i Oslo og Kristin B. Aavitsland, MF vitenskapelige høyskole, ble varapersoner

Det nye presidiet og styret begynner 1.1.2020. Valgkomitéen bestod av Kirsti Strøm Bull (leder), John Grue, Leiv Kristen Sydnes og Aud Valborg Tønnesen. 

Etter innstilling fra Akademiets styre vedtok medlemsmøtet at den nye valgkomiteen for 2020-2022 består av følgende:


Ingvild Sælid Gilhus, UiB, 
John Grue, UiO,
Aud Valborg Tønnessen, UiO
Anders Elverhøi, UiO (em.)