Akademimøte

Se opptak: Hvor henter vi kunnskapen fra?

Åpent
Det Norske Videnskaps-Akademi, Drammenveien 78

Minnetaler:
Anders Malthe-Sørenssen holder minnetale over Jens Feder | Kalle Moene holder minnetale over Agnar Sandmo

Store norske leksikon har på ti år gått fra å være et feilslått prosjekt i krise til å bli et av de mest brukte nettstedene i Norge. Vitenskapsakademiet var én av organisasjonene som var med på den vellykkede redningsaksjonen. Sjefredaktør Erik Bolstad forteller om leksikonets historie, samfunnsoppdrag og rolle i dag; sammenligner situasjonen i Norge med andre europeiske land og forteller litt om hva vi vet om hvordan folk tilegner seg kunnskap i dag.

Se opptak:

 

Om foredragsholder
Erik Bolstad er daglig leder for Foreningen Store norske leksikon og sjefredaktør for verkene foreningen gir ut: Store norske leksikon, Store medisinske leksikon, Norsk biografisk leksikon og Norsk kunstnerleksikon. Han har vært sjef for Store norske leksikon fra 2016.

Bilde
Erik Bolstad - SNL
Erik Bolstad

Han jobbet 15 år i NRK før han kom til Store norske leksikon. Der var han en av de første nettjournalistene. Han var med på å bygge opp nyhetstilbudet på nrk.no, var ansvarlig for Nett-TV og Nettradio i en årrekke og var sjef for nettjenester i seks år. Han var også språksjef i NRK i en periode, sjef for NRKbeta og satt i ledergruppen for Nye medier i flere år. Han er nok likevel best kjent som mannen som laget værtjenesten yr.no

I tillegg til NRK har han jobbet som typograf og designer, han driver med programmering og it-utvikling, han har forfattet flere bøker, vært valgobservatør i Palestina og drevet med salg av trelast!