Formiddagsmøte

Vannet i solsystemet

For medlemmer
Det Norske Videnskaps-Akademi, Drammensveien 78

Foredrag ved Stephanie Werner

Vann regnes som hovedingrediensen i livet slik vi kjenner det. Mange romoppdrag er designet for å søke etter liv eller i det minste beboelige forhold på andre planetære legemene i solsystemet og utover. I dette foredraget skal vi reise gjennom solsystemet for å utforske hvordan, hvor og hvor mye vann kan finnes på andre planeter. Vi vil sette observasjoner i sammenheng med dannelse og utvikling av planetære systemer. Hvor kommer vannet på jorden fra? Hva innebærer det for eksoplanetære systemer? Hvor sannsynlig er det å finne en annen beboelig jord der ute?

Stephanie Werner er professor for geofysikk og planetologi og gruppeleder for sammenlignede planetologi ved senter for jordens utvikling og dynamikk, Institutt for geofag, Universitetet i Oslo