Hjem

Akademiet gir reisestipender til forskningsjournalister

Fem forskningsjournalister fra Argentina, India, Kroatia, Mexico og Sør-Afrika har fått reisestipender for å delta under Kavlipris-arrangementene i Oslo og Trondheim i september. Vinnerne er valgt ut etter en konkurranse arrangert av World Federation of Science Journalists. Curtis Brainard, WFSJs president, offentliggjorde navnene på de fem vinnerne under en pressemottakelse på forskningsfestivalen AAAS i Washington. Akademiets preses Ole M. Sejersted gratulerte vinnerne og ønsket dem velkomne til Norge.

Curtis Brainard, presidenten i World Federation of Science Journalists og Ole M. Sejersted preses i Det Norske Videnskaps-Akademi på pressemottakelsen i forbindelse med annonseringen av reisestipender for forskningsjournalister. Curtis Brainard, presidenten i World Federation of Science Journalists og Ole M. Sejersted preses i Det Norske Videnskaps-Akademi på pressemottakelsen i forbindelse med annonseringen av reisestipender for forskningsjournalister.

Det er tredje gang Det Norske Videnskaps-Akademi i samarbeid med World Federation of Science Journalists deler ut reisestipender til internasjonale forskningsjournalister. De fem journalistene som får reisestipend i år er: Martin De Ambrosio (Argentina), Dinsa Sachan (India), Tanja Rudez (Kroatia), Ivan Cabrillo (Mexico), og Kamcilla Pillay (Sør-Afrika).

Mer informasjon om vinnerne av reisestipendene er lagt ut på nettsiden til World Federation of Science Journalists: http://wfsj.org/v2/.

 

Det Norske Videnskaps-Akademi
Drammensveien 78
N-0271 Oslo
Telefon: +47 22 84 15 00
E-post: post@dnva.no
 
Nettredaktør: Anne-Marie Astad
Design og teknisk løsning: Ravn Webveveriet AS
 
The Norwegian Academy of Science and Letters
Drammensveien 78
N-0271 Oslo, Norway
Telephone: + 47 22 84 15 00
E-mail: post@dnva.no
Web editor: Anne-Marie Astad
Design and technical solutions: Ravn Webveveriet AS