Hjem

Lærerprisen 2017

Det Norske Videnskaps-Akademis Lærerpris for 2017 går til Terje Pedersen, Linn-Merethe Kibsgård Godfrey og Anne-Marit Selstø Rathke ved Rothaugen skole i Bergen.

Eleven i sentrum
Prisvinnerne setter eleven i sentrum og stimulerer til at elevene kan engasjere seg best mulig. Lærerne arbeider for at elevene skal få et personlig forhold til skolehverdagen. De legger til rette for elevdemokratiet i gjennomføring, evaluering og utvikling av fagtilbudet. Prisvinnerne har fag- og profesjonsfellesskap med tette bånd og respekt, med interesse og deltagelse i de andre faglærerne sine områder, heter det blant annet i begrunnelsen fra priskomiteen.

Rothaugen skole. Foto: Ole PedersenRothaugen skole. Foto: Ole Pedersen

Lærerteamet har et samarbeid med institutt for sammenlignende politikk ved Universitet i Bergen og det pedagogiske miljøet ved Høgskolen i Bergen.

Prisvinnerne stimulerer elevene slik at de kan bli gode medborgere gjennom å aktivt oppsøke kunnskap. Lærene underviser i matematikk, naturfag, kroppsøving, KRLE, samfunnsfag, engelsk og tysk. Prisen deles ut av styret i Det Norske-Videnskaps Akademi. Priskomiteen ledes av Svein Sjøberg.

Vinnerne:


Obligatorisk!

Terje Pedersen
Terje Pedersen er 42 år og har jobbet ved Rothaugen 12 år. Han har lærerskole fra Sogndal og har også gått ved Pacific Lutheran University. Han underviser i engelsk, samfunnsfag og kroppsøving.

 

 

 

Obligatorisk!

 

 

Linn-Merethe Kibsgård Godfrey
Linn-Merethe Kipsgård Godfrey er 40 år og har jobbet 10 år på Rothaugen skole. Hun har mellomfag i nordisk og tysk samt PPU.

 

 

Obligatorisk!

 

 

 

 

 

Anne-Marit Selstø Rathke

Anne-Marit Selstø Rathke er 27 år. Hun ble ferdig utdannet våren 2012 og jobbet først et halvt år på Ulsmåg barneskole, før hun startet på Rothaugen januar 2013. Hun underviser i matematikk og naturfag.

***


Det Norske Videnskaps-Akademis lærerpris ble opprettet til minne om Daniel Føllesdal (1869 -1923), kona Bertha (1871-1937) og seks av deres barn som også var lærere. Prisen på 50.000 kroner og ett diplom. Den deles ut annethvert år på Det Norske Videnskaps-Akademis årsmøte, i år 3. mai 2017.


Komiteen

Priskomiteen har fire medlemmer som oppnevnes av Akademiet. I komiteen for perioden 2017 - 2019 sitter:
Svein Sjøberg (leder), Cecilie Mauritzen, Hilde Sandvik og Steffen Handal. Sistnevnte representerer Utdanningsforbundet.

Les mer

Det Norske Videnskaps-Akademi
Drammensveien 78
N-0271 Oslo
Telefon: +47 22 84 15 00
E-post: post@dnva.no
 
Nettredaktør: Anne-Marie Astad
Design og teknisk løsning: Ravn Webveveriet AS
 
The Norwegian Academy of Science and Letters
Drammensveien 78
N-0271 Oslo, Norway
Telephone: + 47 22 84 15 00
E-mail: post@dnva.no
Web editor: Anne-Marie Astad
Design and technical solutions: Ravn Webveveriet AS